Přísady
Korpus:
5 ks vejce
12í g cukr krystal
50 g čokoláda na vaření
150 g vlašských ořechů
1 lžíce mlété kávy
60 g hrubé mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku
tuk a polohrubou mouku na formu
Náplň:
300 ml mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 ks žloutky
1 balíček vanilkového cukru
50 ml vaječného likéru
300 g másla
100 g moučkového cukru
100 g meruňkového džemu
Dohotovení:
50 g nastrouhaných vlašských ořechů
Postup přípravy
Korpus:
Vejce rozklepneme do misky a vyšleháme s cukrem do pěny. Následně přidáme nastrouhanou čokoládu, nasekané ořechy, mletou kávu a prosátou hrubou mouku s kypřícím práškem.
Vymazanou a vysypanou dortovou formu naplníme těstem a vložíme ji do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme zhruba 45 minut. Korpus necháme vychladnout a poté vodorovně překrojíme na 4 díly.
Náplň:
Mléko s polohrubou moukou přivedeme k varu, vzniklou kaši vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme. Přidáme k ní rozšlehané žloutky s vanilkovým cukrem a likérem a necháme ji za stálého míchání vychladnout.
Vedle si utřeme máslo s cukrem a postupně je přidáváme do vychladlé kaše. Vše vyšleháme na hladký krém.
Dva díly korpusu slepíme meruňkovým džemem a na ně rozetřeme polovinu krému. Zakryjeme třetím dílem korpusu a potřeme ho džemem. Přiklopíme posledním dílem a celý povrch dortu potřeme krémem. Potom boční strany dortu obalte nahrubo nastrouhaným vlašskými ořechy a nahoru nastříkejte zbytek krému.
Dort můžeme ještě podle fantazie ozdobit.