Chleba


Vloženo: 20. 6. 2012
Vložil:
Doba přípravy: 120 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: středně těžká
Uvařilo:

Přísady

700g hladká mouka
20g droždí
10g sůl
300ml voda
2 hrsti semínek (slunečnicové,lněné)

Postup přípravy

Do misky dáme mouku, droždí, sůl, semínka a přilijeme vodu.

Vypracujeme v hladké těsto, které pomoučníme a přikryjeme utěrkou. Necháme kynout asi hodinu.

Následně chleba znovu propracujeme a dáme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Necháme asi 20 minut ještě dokynout.

Poté chleba potřeme žloutkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 250°C 10 minut a poté stahneme teplotu na 200°C a dopékáme.

Chleba po upečení necháme vychladnout a skladujeme v čisté utěrce. Takto skladovaný chléb by měl vydržet dlouhou dobu.

Obrázky k receptu

Komentáře