Masové koláčky


Vloženo: 5. 2. 2013
Vložil:
Doba přípravy: 0 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: středně těžká
Uvařilo:

Přísady

sůl
vývar - 1/2
vejce - 1 ks
máslo - 50 g
cibule - 150 g
smetana
rýže - 40 g
pepř mletý
paprika mletá
protlak rajčatový
maso hovězí - 500 g

Postup přípravy

Maso umeleme, cibuli nakrájíme na drobno. Třetinu cibule přidáme do masa, dále přidáme rýži, sůl, pepř, vejce a umícháme masové těsto.Vál posypeme moukou a masové těsto vypracujeme tak, aby se daly tvořit kuličky o průměru
3 - 4 cm.Vývar uvedeme do varu, vhodíme dovnitř zbývající dvě třetiny cibule a uvaříme ji téměř doměkka, pak do vývaru vsypeme koláčky a vaříme, dokud se vývar nezmění v omáčku. V pánvičce rozpálíme máslo, přidáme trochu mleté papriky a rajčatového protlaku, promícháme, vlijeme na koláčky, chvíli povaříme. Na talíři koláčky polijeme šťávou a smetanou.

Obrázky k receptu

Komentáře