Rýžový nákyp


Vloženo: 17. 4. 2012
Vložil:
Doba přípravy: 0 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: lehká
Uvařilo:

Přísady

1 špetka
mleté

100 g
máslo 

2 hrnky
mléko 

3 ks
vejce 

1 balíček
vanilkový

1 hrnek
rýže 

1 lžíce
cukr

Postup přípravy

Do hrnce dáme máslo a špetku skořice. Po rozpuštění přidáme neopranou rýži a zalijeme mlékem, vaříme do měkka.

Rýži necháme vychladnout a zamícháme do ni vanilkový cukr,žloutky a 1 lžičku cukr krystal(nemusí být).

Z bílků vyšleháme sníh a zamícháme do základu.

Formu vytřeme máslem a vložíme půlku rýžového základu, poklademe švestkami nebo broskvemi a přikryjeme zbytkem rýže.

Vložíme do předem vyhřáté trouby asi 180 - 190°C, pečeme asi 40 minut.

Obrázky k receptu

Komentáře