Koláč - tmavý cheesecake


Vloženo: 16. 4. 2012
Vložil:
Doba přípravy: 0 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: středně těžká
Uvařilo:

Přísady

Korpus:
250 g kakaových sušenek (např. bebe sušenky)
180 g másla

Náplň:
500 g tvarohu (2 vaničky)
450 g smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
100 g moučkového cukru
šťáva z 1 citronu
1 želatinový ztužovač
1 dortové želé čiré

Postup přípravy

Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem (průměr 23cm).

Sušenky si rozdrtíme nebo nastrouháme a smícháme ho s rozpuštěným máslem, poté tuto hmotu napěchujeme na dno celé formy.

Dáme zapéct na 10 minut do předem vyhřáté na 180°C, necháme vychladnout.

Poté si smícháme tvaroh s 200 ml smetany na šlehání, přidáme cukr a citronovou šťávu. 250 ml smetany ušleháme dotuha a ztužovač podle návodu rozšleháme se 100 ml vody.

Následně ušlehanou smetanu vmícháme do tvarohu a tuto hmotu pomalu vmícháváme po částech do ztužovače s vodou.

Pečlivě promícháme a dáme na vychladlý korpus, vložíme do ledničky.

Želé připravíme podle návodu, necháme trošku schladnout a nalijeme na povrch cheesecaku a vložíme opět do ledničky.

Tip: Pokud chcete opravdu dobře nakrájet cheesecake, ujistěte se, že koláč je opravdu vychladlý, a připravte si ostrý nůž, čistou utěrku a hrnek horké vody. Vždy před každým řezem namočte nůž do horké vody a otřete čistou utěrkou, díky tomu nakrájíte čisté řezy s hladkými stěnami.





Obrázky k receptu

Komentáře