Postup přípravy
Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem (průměr 23cm).
Sušenky si rozdrtíme nebo nastrouháme a smícháme ho s rozpuštěným máslem, poté tuto hmotu napěchujeme na dno celé formy.
Dáme zapéct na 10 minut do předem vyhřáté na 180°C, necháme vychladnout.
Poté si smícháme tvaroh s 200 ml smetany na šlehání, přidáme cukr a citronovou šťávu. 250 ml smetany ušleháme dotuha a ztužovač podle návodu rozšleháme se 100 ml vody.
Následně ušlehanou smetanu vmícháme do tvarohu a tuto hmotu pomalu vmícháváme po částech do ztužovače s vodou.
Pečlivě promícháme a dáme na vychladlý korpus, vložíme do ledničky.
Želé připravíme podle návodu, necháme trošku schladnout a nalijeme na povrch cheesecaku a vložíme opět do ledničky.
Tip: Pokud chcete opravdu dobře nakrájet cheesecake, ujistěte se, že koláč je opravdu vychladlý, a připravte si ostrý nůž, čistou utěrku a hrnek horké vody. Vždy před každým řezem namočte nůž do horké vody a otřete čistou utěrkou, díky tomu nakrájíte čisté řezy s hladkými stěnami.