Postup přípravy
Vdolky můžeme zadělat ručně a nebo vložit do domácí pekárny.
Nejprve si uděláme kvásek - trochu mléka ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme kvasnice.
Zbylé mléko nalijeme do misky, přidáme rum,5 lžic cukru a špetku soli. Poté žloutky, máslo, mouku a nakonec vlijeme kvásek. Zaděláme v hladké těsto.
Necháme vykynout asi 30 - 45 minut.
Poté těsto rozválíme na plát asi 1,5 cm tlustý a vykrajujeme skleničkou kolečka do kterých vařečkou uděláme díru. Vykrájená kolečka necháme ještě nějakou dobu vykynout kolem 30 minut.
Poté smažíme ve velké vrstvě oleje (můžeme ve fritéze) do zrůžovění.
Potíráme povidly a na vrh dáme strouhaný tvaroh či šlehačku.