Staročeský trdelník


Vloženo: 1/8/2012
Vložil:
Doba přípravy: 135 min.
Počet porcí: 5
Obtížnost: středně těžká
Uvařilo:

Přísady

4 žloutky
20 ml rumu
100 ml mléka
60 g másla
20 g sádla
60 g moučkového cukru
5 g soli
20 g čerstvého droždí (nebo 1 lžičku sušeného)
500 g polohrubé mouky

Postup přípravy

Do misky dáme žloutky,rum, mléko, změklé máslo a sádlo, moučkový cukr, sůl, droždí a mouku. Zaděláme v těsto a necháme kynout 2 hodiny.

Po vykynutí těsto rozdělíme na 5 dílkům, které vyválíme na dlouhý váleček, a namotáme ho na promaštěnou láhev.

Následně vyválíme v posypce z vanilkového cukru a skořice.
(můžete přidat i nasekané ořechy nebo mandle)

Poté trdelník vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí cca 15 minut.

Obrázky k receptu

Komentáře