Postup přípravy
Připravíme si kvásek - mléko ohřejeme, aby bylo vlažné, přidáme cukr a rozdrobenou kostku kvasnic. Necháme chvíli odpočinout.
Poté si dáme do misky hladkou mouku, sůl a kmín.
Následně vlijeme kvásek do mouky a zpracujeme v těsto. (můžeme do těsta přidat i orestovanou cibuli nebo olivy)
Těsto poté dáme opět do misky,posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme vykynout.(asi hodinu)
Pokud spěcháte dejte těsto do trouby na 50 stupňů a vykyne vám rychleji.
Poté těsto opět vyndejte a znovu propracujte, aby se dobře spojilo.
Následně těsto dejte na plech, udělejte bochník a nechte ještě pár minut na plechu kynout.
Až budete dávat chléb do trouby je potřeba ho naříznout do kříže a potřít roztokem (2 lžičky soli + trochu vody).
Chléb se peče asi 1/2 hodiny. Hodinu na 200-180 stupňů a ke konci na 150 stupňů.