Přísady
Korpus:
3 ks vejce
120 g cukr krystal
50 g hladká mouka
50 g hrubá mouka
4 lžíce horká voda
Krém:
100 g másla nebo rostlinného tuku
20 g kakaa
100 g cukr moučka
1 ks vejce
Kaše na nastavení krému:
30 g tuk
30 g hladká mouka
1 sklenice horkého mléka
Navrch dortu:
350 ml smetana ke šlehaní
1 ks stužovač
Postup přípravy
Nejprve si uvaříme kaši na nastavení krému, aby nám vychladla.
Do kastrůlku dáme všechny ingredience a až nám kaše zhoustne odstavíme z plotny a necháme vychladnout, občas zamícháme, aby se nám nevytvořil škraloup.
Korpus:
Do misky si dáme vejce, cukr, mouku a 4 lžíce horké vody. Následně šleháme a poté lijeme do dortové formy, která je vymaštěná a hrubou moukou vysypaná. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C.
Krém:
Vše dáme do misky a dobře vyšleháme, poté postupně přidáváme kaši, která je vychladlá a vyšleháme, aby se vše dobře spojilo.
Následně krém natřeme na korpus a necháme vychladit v lednici.
Na závěr vyšleháme šlehačku se stužovačem dotuha a natřeme na krém, necháme opět vychladit.