Kakaový dort se šlahečkou


Vloženo: 21. 4. 2012
Vložil:
Doba přípravy: 100 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: obtížná
Uvařilo:

Přísady

Korpus:

3 ks vejce
120 g cukr krystal
50 g hladká mouka
50 g hrubá mouka
4 lžíce horká voda

Krém:
100 g másla nebo rostlinného tuku
20 g kakaa
100 g cukr moučka
1 ks vejce

Kaše na nastavení krému:

30 g tuk
30 g hladká mouka
1 sklenice horkého mléka

Navrch dortu:
350 ml smetana ke šlehaní
1 ks stužovač

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme kaši na nastavení krému, aby nám vychladla.

Do kastrůlku dáme všechny ingredience a až nám kaše zhoustne odstavíme z plotny a necháme vychladnout, občas zamícháme, aby se nám nevytvořil škraloup.

Korpus:
Do misky si dáme vejce, cukr, mouku a 4 lžíce horké vody. Následně šleháme a poté lijeme do dortové formy, která je vymaštěná a hrubou moukou vysypaná. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C.

Krém:
Vše dáme do misky a dobře vyšleháme, poté postupně přidáváme kaši, která je vychladlá a vyšleháme, aby se vše dobře spojilo.

Následně krém natřeme na korpus a necháme vychladit v lednici.

Na závěr vyšleháme šlehačku se stužovačem dotuha a natřeme na krém, necháme opět vychladit.

Obrázky k receptu

Komentáře