Langoše


Vloženo: 16. 4. 2012
Vložil:
Doba přípravy: 0 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: středně těžká
Uvařilo:

Přísady

1 kg hladká mouka 
půl lžičky cukru
1 vejce 
1 kostka droždí 
1 kelímek zakysaná smetana (200g) 
500 ml mléko

Postup přípravy

Nejprve si uděláme kvásek: Do vlažného mléka dáme půl lžičky cukru a rozdrobíme droždí. Necháme chvilku ,,kynout,,, Do misky si dáme mouku, smetanu, vejce a přilijeme kvásek.

Poté vypracujeme v hladké těsto a vložíme do lednice na odležení.

Po odpočinutí těsta, smažíme na pánvi či fritovacím hrnci.

Langoše podáváme s česnekem, kečupem a posypané strouhaným sýrem.

Obrázky k receptu

Komentáře