Bavorské vdolky


Vloženo: 15. 4. 2012
Vložil:
Doba přípravy: 0 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: lehká
Uvařilo:

Přísady

200 ml mléka
5 lžic rumu
5 lžic cukru
špetka soli
3 žloutky
50 g rozpuštěného másla
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
30 g čerstvého droždí
tuk na smažení - nejlepší je sádlo
tvaroh na strouhání nebo šlehačka
povidla

Postup přípravy

Vdolky můžeme zadělat ručně a nebo vložit do domácí pekárny.

Nejprve si uděláme kvásek - trochu mléka ohřejeme, přidáme cukr a rozdrobíme kvasnice.

Zbylé mléko nalijeme do misky, přidáme rum,5 lžic cukru a špetku soli. Poté žloutky, máslo, mouku a nakonec vlijeme kvásek. Zaděláme v hladké těsto.

Necháme vykynout asi 30 - 45 minut.

Poté těsto rozválíme na plát asi 1,5 cm tlustý a vykrajujeme skleničkou kolečka do kterých vařečkou uděláme díru. Vykrájená kolečka necháme ještě nějakou dobu vykynout kolem 30 minut.

Poté smažíme ve velké vrstvě oleje (můžeme ve fritéze) do zrůžovění.

Potíráme povidly a na vrh dáme strouhaný tvaroh či šlehačku.

Obrázky k receptu

Komentáře