Francouzké bagetky


Vloženo: 3. 4. 2012
Vložil:
Doba přípravy: 0 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: lehká
Uvařilo:

Přísady

280 ml vlažné vody
450 g hladké mouky
2 lžičky sušených kvasnic
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Do misky vložíme všechny suroviny a zpracujeme v těsto. Necháme vykynout.

Poté těsto rozdělíme na dva kousky a rozválíme na placku, kterou srolujeme. Tak to uděláme ještě jednou a přendáme na pekáč vyložený pečícím papírem.

Bagety necháme ještě nějakou dobu kynout a před vložením do vyhřáté trouby je příčně několikrát nařízneme. Do trouby je vhodné dát ještě kasrůlek s vodou.

Po upečení necháme bagety schladnout a můžeme krájet.


Obrázky k receptu

Komentáře