Zelníky


Vloženo: 3. 4. 2012
Vložil:
Doba přípravy: 0 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: lehká
Uvařilo:

Přísady

1/2 kg hrubá mouka
3 ks žloutek
30 g droždí
1/3 l mléko
2 lžíce cukr
50 g máslo
sůl
Náplň:
1 lžíce másla
1/2 malé hlácky zelí
pepř
sůl
cukr
smetana

Postup přípravy

Z poloviny mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. (mléko jemně ohřejeme)

Vykynutý kvásek přidáme k mouce a přidáme změklé máslo, cukr, sůl a vlahé mléko.

Vypracujeme těsto a necháme kynout.

Z vykynutého těsta vyválíme tenký plát a vykrajumeme kolečka, naplníme zelnou nádivkou a druhým kolečkem přikryjeme. Na vymaštěném plechu je necháme dokynout a poté před pečením je potřeme máslem.

Když začnou žloutnout, obrátíme je, potřeme druhou stranu a dopečeme.

Náplň:
Zelí spaříme, na rozpuštěném másle dusíme doměkka, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme do měkka. Podle potřeb přilijeme smetanu a naplň necháme vychladnout.

Obrázky k receptu

Komentáře