Zámecké brambůrky


Vloženo: 3. 4. 2012
Vložil:
Doba přípravy: 0 min.
Počet porcí: 0
Obtížnost: středně těžká
Uvařilo:

Přísady

750 g brambor
1 konzerva sterilovaného hrášku¨
100 g šunky
200 g uzeného masa
100 g žampionů
1/4 smetany
2 lžíce tuk
1 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy

Oškrábané brambory nakrájíme na kostky, osolíme, trochu podlijeme vodou a dusíme do měkka.

Na vymaštěný pekáč nebo skleněnou zapékací misku vložíme brambory, na ně hrášek, na kostičky pokrájené uzené maso, šunku a pokrájené žampiony. Poté zalijeme smetanou a zprudka zapečeme.

Můžeme podávat jako přílohu nebo jako samotný pokrm.

Obrázky k receptu

Komentáře